Zin-in-Zondag

Zin-in-Zondag organiseert vijf keer per jaar bijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar bezinning, inspiratie en bezieling en dat niet (meer) vinden in een traditionele kerkdienst. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek thema centraal.

Sprekers, musici en kunstenaars geven een aanzet tot bezinning op het thema en ook is er dikwijls de gelegenheid om met elkaar het thema verder uit te diepen.

Daarnaast is er altijd een culturele bijdrage, waarin iemand vanuit een bepaald perspectief het thema belicht. Sinds de start hebben achtereenvolgens de stadsdichter, een fotograaf, een animator, een medewerker van het Drents Museum en een meester-bloembinder deze bijdrage verzorgd.
Ook is er aandacht voor muziek tijdens de bijeenkomsten. Kees Richters is de vaste begeleider op de piano. Hij speelt en zingt enkele liederen, waarbij soms meegezongen wordt.

Het eerste seizoen van Zin-in-Zondag begon in oktober 2011. De bijeenkomsten vinden in principe plaats op de eerste zondag van de even maanden, met uitzondering van de zomermaand augustus.

Zin-in-Zondag is een project van de Protestantse Gemeente Assen. De bijeenkomsten worden gehouden in De Bron. Vanaf 10.30 uur is een ieder welkom voor een kop koffie of thee. Om 11.00 uur begint het programma, dat meestal rond 12.15 uur wordt afgesloten.

Op de website http://zin-in-zondag.nl/ is aanvullende informatie te vinden.

Ook is het mogelijk via de mail op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten van Zin-in-Zondag. Neem hiervoor contact op met Marianne Vanderveen-Kolkena, secretaris, via de Contact-knop van de website.

%d bloggers liken dit: