November – Rusland & Europa

Programma november 2017 volgt later dit jaar.

De maand november 2016 stond bij MetaForum Assen in het teken van Rusland & Europa. Zijn we vrienden of vijanden? Europa en Rusland lijken weer in hun schuttersputjes te kruipen, de spanningen zijn toegenomen en de mondiale rivaliteit lijkt sterker te worden. Met name Thomas von der Dunk zal hier in zijn lezing op ingaan, daarnaast nog een aantal andere activiteiten in relatie tot Rusland.

3 november 2016 Odd Fellows / Stroomdalloge
Om 19.30 uur vindt er een dialoog plaats, in samenwerking met de Demma Foundation, onder de titel ‘Meet the Russians – A dialogue in friendship’. De voertaal is Engels.

11 november 2016 Odd Fellows / Stroomdalloge
Van 13.00 tot 17.00 uur, in samenwerking met de Demma Foundation, een programma met lezingen en muziek in het Drents Museum. Hier meer info.

Lezing Thomas von der Dunk

18 november 2016 MetaForum Assen
Van 19.30 tot 22.30 geeft cultuurfilosoof, essayist, publicist Thomas von der Dunk een lezing in Kunstplaza Schurer. Na de lezing een debat onder leiding van moderator Ralph du Long. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via een email aan info@metaforumassen.nl. De toegangsprijs is € 5,-. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via een email aan info@metaforumassen.nl

22 november 2016 Boekhandel Iwema
Om 19:30 geeft de vertaler van De Russische schrijver Konstantin Paustovski, Wim Hartog een lezing bij Boekhandel Iwema. Hij stelde het boek Goudzand samen, met tot dusver onbekende teksten van Paustovski die een levensverhaal vormen. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende.

* In het Drents Museum is van 25 september 2016 t/m 2 april 2017 de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 – te zien.

Advertenties
%d bloggers liken dit: