November – Filosofie in Assen

Niet alleen in april (Maand van de Filosofie), maar ook in de maand november organiseert MetaForum Assen, naast de eigen lezingen, een gezamenlijk programma. Dit jaar is dat een lezing door Marjan Slob op 10 november.

Agenda November 2017: Filosofie in Assen

Dinsdag 7 november 2017 Odd Fellows
Docent American Studies aan de RuG, dr. Jelte Olthof, geeft om 20.00 uur in het Odd Fellowhuis aan de Hendrik de Ruiterstraat 2 in Assen een lezing over ‘De Amerikaanse grondwet: een anker voor de vrije wereld?’
Nu de ‘American Dream’ kan worden bijgezet in het (Drents) museum heet het: down to earth en gelukkig is daar nog de grondwet. Wat heeft de American Constitution de VS nog te bieden?
Opgeven kan via e-mail: 86stroomdal@oddfellows.nl

Woensdag 8 november 2017
Tegenlicht Meet Up staat in het teken van ons zorgstelsel, dat hevig onder druk staat. Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, licht zijn initiatief voor een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers toe. Aanvang 19.30 uur. De inloop in De Groeiplek (de voormalige Vredeveldschool aan de Zevensterstraat 19 in Assen begint om 19.00 uur.
Opgeven kan via e-mail: groeiplek@gmail.com

Marjan Slob

Vrijdag 10 november 2017 MetaForum
Om 19.00 uur geeft Marjan Slob een lezing in Kunstplaza Schurer (bovenin Warenhuis Vanderveen). De titel luidt ‘Wetenschap over jezelf’ en staat voor een oefening in filosofisch denken in relatie tot het menselijk brein en vrijheid, politiek en cultuur.
Opgeven kan via e-mail: info@metaforumassen.nl

Maandag 13 november 2017 De Verdieping
In Podium Zuidhaege organiseert De Verdieping een lezing van Henri Beunders (hoogleraar Ontwikkelingen in de publieke opinie aan de Erasmus Universiteit) met als thema ‘Werkt muisklik-democratie? De effecten van de (nieuwe) media in de participatiesamenleving’. De prikkelende inleiding begint om 19.30 uur; na de lezing is er ruimte voor vragen en debat.
Opgeven kan via e-mail: deverdieping@home.nl

Zondag 26 november 2017 SMAHK
Het culturele aspect en de maatschappelijke rol van kunst en kunstenaar staan centraal in de Sandberg-lezing bij SMAHK, Venestraat 88 in Assen. De lezing zal dit jaar zal worden gegeven door kunstenaar, componist en dichter Micha Hamel, Aanvang 16.00 uur.
Opgeven kan via e-mail: info@smahk.nl

Advertenties
%d bloggers liken dit: