Foto’s

Lezing Gijs van Oenen
Op 22 november 2019 gaf Gijs van Oenen in Podium Zuidhaege een lezing over ‘Emancipatie en democratie’ – over het wel en wee van democratie, in relatie tot een geëmancipeerde samenleving.

Lezing Bas Heijne
Op 5 april 2019 gaf Bas Heijne in Podium Zuidhaege een lezing met de titel ‘Het groeiend onbehagen – hoe de mens hier al stuntelend aan bijdraagt’.

Lezing Ewald Engelen
Op 15 november 2018 gaf Ewald Engelen een lezing in Kunstplaza Schurer met de titel Kompas voor een nieuwe economie. Er waren 110 mensen aanwezig en Bert Jippes maakte de foto’s.

Lezing Joris Luyendijk
Op 6 april 2018 gaf Joris Luyendijk in Podium Zuidhaege een lezing met de titel ‘De bankiers aan de macht … of toch de verbeelding’. De lezing vond plaats in het kader van de Maand van de Filosofie.

Lezing Marjan Slob
Op 10 november 2017 gaf Marjan Slob in Kunstplaza Schurer een lezing met de titel ‘Wetenschap over jezelf’, een oefening in filosofisch denken in relatie tot het menselijk brein en vrijheid, politiek en cultuur.

Lezing Thomas von der Dunk
Op 18 november 2016 gaf Thomas van de Dunk een drukbezochte lezing over het november-thema “Rusland en Europa: vrienden of vijanden?” Kernpunten in zijn lezing waren de cultuurverschillen, politieke implicaties en recente ontwikkelingen.

Lezing Paul Scheffer
De eerste lezing van MetaForum Assen tijdens de Maand van de Filosofie, april 2016. Paul Scheffer spreekt naar aanleiding van zijn essay over de vluchtelingenproblematiek en het thema: “De vrijheid van de grens”.

%d bloggers liken dit: