De affectieve keer 

Op de longlist voor de Socratesbeker 2021 die tijdens de Maand van de Filosofie in april 2022 wordt uitgereikt, staat Gedeelde Angsten van cultuurtheoreticus Rudi Laermans.* Een boek over angst als een cultuurbepaald gegeven. Daarom niet alleen betreffende emotie als een fysiek gevoel maar ook duiding als dubbel teken van gevaar. In deze beschrijving wordt angst een toekomstgerichte affectie waar je je voordeel mee moet doen. Meer op: https://defkaresearch.com/overig-nieuws/

* “Op 23 april 2022 om 16.00 uur, tijdens de Maand van de Filosofie, vindt de uitreiking aan de auteur van het winnende boek plaats. De vijf genomineerden worden geïnterviewd onder moderatie van filosoof Marjan Slob. Na afloop vindt er een feestelijke bijeenkomst plaats, gepresenteerd door voormalige Denker des Vaderlands Daan Roovers, ter ere van het 20-jarig bestaan van Stichting Maand van de Filosofie. Houd de website in de gaten voor tickets en meer informatie”.

https://www.maandvandefilosofie.nl/socratesbeker-2021

Op 10 november 2017 gaf Marjan Slob bij Metaforum Assen in Kunstplaza Schurer een lezing met de titel ‘Wetenschap over jezelf’, een oefening in filosofisch denken in relatie tot het menselijk brein en vrijheid, politiek en cultuur.

Geplaatst in Filosofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: