Delen in wanhoop Aleppo bij Xapoe

Zaterdag 24 december vanaf 17.00 uur
15589983_266861420396056_8872963056029183419_nOp kerstavond, zaterdag 24 december, biedt Indonesisch restaurant Xapoe (Weiersloop in Assen) Assenaren een plek om de wanhoop die al jaren heerst in het Syrische Aleppo, met elkaar te delen.
Tussen 17.00 en 18.00 uur is er een gratis Indonesisch buffet (vooraf reserveren bij Xapoe), daarna vinden van 18.00 tot 20.00 uur gesprekken plaats over de vreselijke dingen die Aleppo al jaren teisteren, een plek te geven.

Al zes jaar gaat Aleppo gebukt onder oorlogsgeweld. Vrijwel de hele stad ligt in puin; tienduizenden vrouwen, mannen en kinderen zijn gedood, een veelvoud gewond. Ze zijn geslachtofferd in wat begon met vreedzaam protest en nu eindigt in een cynisch spel van grootmachten dat zijn weerga niet kent. Met als gevolg dat mensen uit Aleppo, net als die uit andere Syrische steden, op drift raken. Aleppo: de gruwelen doen denken aan Srebrenica, Guernica en al die andere plekken die berucht zijn vanwege misdaden tegen de mensheid.

Veel mensen, ook Assenaren, bekruipt een onmachtig gevoel. Geld doneren, vluchtelingen helpen: veel verder lijken onze mogelijkheden niet te reiken. Wat blijft is een onmachtig gevoel dat vaak maar één uitweg biedt: al dan niet bewust wegkijken.

Wat is een passender moment dan kerstavond om met mensen onder elkaar even stil te staan bij dit gevoel van wanhoop en onmacht? Na een maaltijd is er plaats en ruimte om, onderbroken door life muziek, korte verhalen te houden en aan te horen en daarover te praten.

Informatie: Charles Goudsmit (06 2850 3293).

Geplaatst in Agenda, Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: