SPELMIDDAG FILOSOFIESPEL NOMIZO BIJ IWEMA

nomizo-verpakking-1024x697Kom zaterdag 16 april tussen 14.00 en 16.00 uur naar Boekhandel Iwema te Assen en speel mee met Nomizo, het nieuwe filosofiespel voor jong en oud. De toegang is gratis, aanmelden via media@iwema.nl. Kom alleen of neem vrienden en familie mee voor een spelmiddag met diepgang.

Filosoferen kan iedereen! Na een korte introductie van Marlies Visser en Manon Duintjer, de bedenkers van het spel, kun je zelf aan de slag. Durf jij je eigen standpunt van een andere kant te bekijken? Ben je nieuwsgierig naar de argumenten van anderen? Dan is Nomizo het spel voor jou! Nomizo daagt je uit om na te denken en te filosoferen. Het spel zorgt voor interessante en vaak hilarische filosofische gesprekken. En ook het toeval speelt een belangrijke rol.

Nomizo bevat 175 verrassende vragen rondom zeven thema’s, waaronder Leven & Dood, Liefde & Vriendschap, Goed & Kwaad en Natuur & Technologie. Met scherpzinnigheid, helderheid en persoonlijke voorbeelden overtuig je je medespelers van jouw standpunt. Iedereen heeft gelijke kansen om genoeg fiches te bemachtigen en het spel te winnen.

Marlies Visser en Manon Duintjer ontdekten proefondervindelijk hoe zinvol en hoe leuk het is om op een filosofische manier naar de wereld te kijken en daarover met anderen te praten. Zij lieten zich inspireren door de essays van de filosoof Montaigne, waarin hij zich op een zeer toegankelijke manier buigt over alledaagse filosofische vraagstukken en zijn eerder ingenomen standpunten steeds opnieuw overweegt. Manon Visser: ‘Iedere Nomizo-sessie is een feest, omdat er precies gebeurt wat Marlies en ik voor ogen hadden: spelers denken na, luisteren, verrassen elkaar met originele invalshoeken en hebben ondertussen een hoop lol.’ Marlies Duintjer: ‘Met Nomizo hebben Manon en ik een slowgame willen maken. Samen aan tafel, elkaar in de ogen kijken en van gedachten wisselen. Het is spannend en je leert elkaar echt beter kennen!’

Wat spelers zeggen over Nomizo
‘Vrolijk denkspel dat draait om sterke argumenten en overtuigingskracht. En nog spannend ook.’ Filosofie Magazine

‘Nomizo, ‘ik denk’, het nieuwe filosofiespel voor jong en oud, leidde bij ons tot even verhitte als hilarische debatten op Sinterklaasavond.’ Joke Hermsen, filosoof.

‘Er wordt wel gezegd dat in iedereen een filosoof schuilt. Je hoeft Nomizo maar één keer te spelen om te weten dat het de waarheid is.’ Coen Simon, filosoof.

Geplaatst in Agenda, Geen categorie
One comment on “SPELMIDDAG FILOSOFIESPEL NOMIZO BIJ IWEMA
  1. Chassidy schreef:

    Amy explained to me that the article is not about the science, but about the reaction to the sc.cieenAs such, it’s the most favorable thing ever published in the New York Times since I’ve been following this issue.No one is called a “racist,” and the views of bloggers like us are not mocked. Yes, there’s the obligatory quote from a race realism denier, but overall this article will help raise awareness of the truth.I am hoping that it creates a cascade of additional favorable coverage.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: