Lezing Paul Scheffer

Vrijdag 22 april 2016 om 19.00 uur: Paul Scheffer in Kunstplaza Schurer

April als Maand van de Filosofie is onderhand een begrip. Een speciale landelijke stichting organiseert en ondersteunt activiteiten die zijn bedoeld om het denken (filosoferen) op een hoger plan te brengen.

In Assen houden verschillende organisaties zich bezig met het stimuleren van het denken. Ze organiseren regelmatig bijeenkomsten – meestal met een spreker en debat. Die worden goed bezocht, van 20 tot wel 100 mensen. Deze organisaties hebben recent MetaForum Assen | Cultuur & Debat opgericht, een inspiratieplatform voor kennis en debat in Assen.
In april organiseren ze elk hun eigen activiteiten die dan in het teken staan van ‘Over Grenzen’, het thema van de Maand van de Filosofie.

MetaForum Assen organiseert als gezamenlijke activiteit een lezing door Paul Scheffer, de bekende schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie Wat is de vrijheid van de grens? dat eind maart verschijnt. Het gaat over grenzen. Wat is een grens en waar is een grens voor bedoeld? Kunnen we zonder grenzen, wat vinden we van Europese grenzen nu zoveel vluchtelingen op drift zijn?

Thema: Wat is de vrijheid van de grens?
Spreker: Paul Scheffer
Datum: Vrijdag 22 april
Tijd: 18.30 tot 21.00 uur
Plaats: Buningzaal in Kunstplaza Schurer op de bovenste etage van warenhuis Vanderveen; met de lift naast de ingang aan het Koopmansplein omhoog. Aanmelden hiervoor is gewenst en kan met een email naar info@metaforumassen.nl

Paul Scheffer is politiek wetenschapper en publicist, hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Tilburg. Zijn essay Het Multiculturele Drama deed destijds veel stof opwaaien. Bekende boeken zijn Het Land van Aankomst (2007) en Alles doet mee aan de werkelijkheid (2014). Sinds 2000 is Scheffer toonaangevend actief in het publieke debat over de multiculturele samenleving, de vluchtelingencrisis en de grenzen aan solidariteit.

MetaForum Assen bestaat uit Boekhandel Iwema, De Verdieping, Europa’s Rafelende Randen, Humanistisch Verbond, Odd Fellows/Stroomdalloge, Prinsessendag, Stedelijk Museum SMAHK, Tegenlicht Meet Up.
In Metaforum Assen bundelen de deelnemers hun krachten. Ze houden elkaar op de hoogte van hun plannen, stemmen activiteiten af en organiseren samen activiteiten.

Voor de Maand van de Filosofie wordt gewerkt aan posters en flyers met daarop alle activiteiten van de Maand van de Filosofie.

Geplaatst in Agenda, Geen categorie
2 comments on “Lezing Paul Scheffer
  1. Wim Roeleveld schreef:

    Onduidelijk of het gewenst is om me op te geven en zo ja waar en hoe doe ik dat

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: